Followers

Monday, January 26, 2015

Pimpinan Badar Sesi 14/15

Assalamualaikum wbt.

Selamat sejahtera dan Salam Menjana Mahasiswa Islam Professional.

Kaifa halukum? Alhamdulillah, ana bil khair. Admin doakan semoga semua pembaca blog Badar UTeM berada dalam keadaan baik dan sihat disamping keluarga tercinta, dan semoga cuti semester kali ini dapat dimanfaatkan sebaik mungkin oleh semua.

Sedia maklum, tahun sudah pun bersilih ganti, kini kita bersama dengan kepimpinan Badan Dakwah dan Rohani (Badar) UTeM yang baharu. Tahniah dan takziah admin ucapkan kepada pimpinan Badar UTeM bagi sesi 14/15 yang telah dilantik ketika Mesyuarat Agung Tahunan pada tanggal 13 Disember 2014 di Dewan Konvensyen Kampus Bandar, UTeM yang lalu.

Gambar-gambar dibawah adalah sekitar program berlangsung.


Anas Abdullah, Pengerusi Tetap Mesyuarat Agung Tahunan Badar UTeM 

Kamal Ismeth, Mantan Presiden Badar bersama YDP MPP Khairul Nizam Suhaimin dan beberapa MPP yang lain.

Pimpinan Badar UTeM sesi 14/15

Terima kasih admin ucapkan kepada YDP MPP serta beberapa orang perwakilan pelajar yang lain kerana sudi hadir ke Mesyuarat Agung Tahunan Badar UTeM bagi sesi 13/14 yang lalu. Kepada pimpinan Badar UTeM sesi 14/15, selamat menjalankan tugas dengan baik.

Daripada Abdul Rahman Ibn Samurah, katanya: “Rasulullah s.a.w bersabda kepadaku:

“Wahai Abd Rahman Ibn Samurah janganlah engkau memohon sesuatu jawatan pemimpin (kepimpinan).
Sesungguhnya jika diberikannya (jawatan pemimpin) dengan permintaan engkau (disebabkan cita-citamu), maka engkau akan diserahkannya tanpa ditolong (menanggung seluruh bebannya).
Tetapi jika engkau diberika kepimpinan tanpa meminta (ditugaskan tanpa cita-citamu), maka engkau akan ditolong (untuk mengatasinya).” (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

"With Ukhuwah, We Care."

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...