Followers

Sunday, December 8, 2013

PEMILIHAN PIMPINAN BADAR UTeM 13/14

Assalamu'alaikum wbt dan salam sejahtera.
Kepada semua sahabat yang dirahmati Allah sekalian.

Setelah setahun berlalu, sekian lama pimpinan BADAR UTeM berlegasi atas perjuangan dan amanah mereka, kinilah masa pencarian pimpinan BADAR UTeM yang baru sesi 13/14.

Bagaikan roda, tidak selalu di atas, dan tidak semua selalu di bawah, pelbagai menah dan trabulasi pimpinan BADAR UTeM berhempas pulas menggalas amanah mereka meningkatkan syiar Islam di bumi UTeM ini. Semoga segala usaha terima dan mendapat keberkatan di sisi Allah SWT.

Sahabat-sahabat yang dikasihi Allah,

Allah SWT berfirman:

“Katakanlah wahai Muhammad,wahai tuhan pemilik kerajaan,engkau berikan kerajaan kepada siapa pun yang engkau kehendaki,dan engkau cabut kekuasaan dari siapa pun yang engkau kehendaki, engkau muliakan siapa pun yang engkau kehendaki, dan engkau hinakan siapa pun yang engkau kehendaki, di tangan engkaulah segala kebajikan, sungguh, engkau maha kuasa atas segala sesuatu” (surah Al-Imran : 26)

Dalam ayat ini kita boleh hayati betapa Allah boleh menarik amanah yang diberikan kepada orang lain kepada sesiapa sahaja yang Dia kehendaki. Dan dia juga boleh memberi kepada siapa sahaja yang Dia kehendaki kerana Allah sahajalah yang berkuasa atas setiap sesuatu. Maka, bersabarlah atas segala rahmat Allah, semoga segala ketentuan yang Dia aturkan terdapat hikmah yang besar di sisiNya.

Sahabat-sahabat yang dikasihi,

Pemilihan pimpinan BADAR UTeM kali ini akan diadakan pada 15/12/2013 bertempat di Pusat Pengajian Siswazah, UTeM. Bagi sesiapa yang berminat untuk meneruskan legasi pimpinan BADAR UTeM akan datang, boleh daftarkan nama, no telefon, dan no matrik sebagai calon pemilihan pimpinan BADAR UTeM yang baru pada Annual Grand Meeting kali ke 6.

Semoga pimpinan yang baru kali ini akan menerajui lagi dakwah di atas muka bumi UTeM dengan lebih rancak.

"With Ukhuwwah We Care"

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...